menu

Nog 336 dagen!

19uren6minuten21seconden

Optochtcommissie

Informatie

Niet roken - niet drinken

niet roken - niet drinken

In de Tente wordt niet gerookt

Lees alle huisregels
Meld je aan als vrijwilliger

Meld je
ook aan
als
vrijwilliger!

Lees meer

De Grote Allegorische Optocht is het hoogtepunt op de laatste dag van het jaarlijkse School- en Volksfeest in Goor. Op deze laatste zondagmiddag in juni vertonen de vele groepen wagenbouwers en diverse loopgroepen het resultaat van hun creativiteit en vele manuren werk in de maanden voorafgaand aan de Optocht. Dit alles omlijst met de muzikale klanken van de diverse muziek-/showkorpsen. Om exact 13.00 uur op die zondagmiddag klinkt de sirene op het dak van het gemeentehuis als startschot voor een Bonte Stoet van vrolijkheid en vermaak waar vele duizenden toeschouwers uit Goor en verre omstreken jaarlijks, kosteloos, volop van genieten. Elk jaar is er een nieuw thema dat terug te zien is op diverse wagens en bij de loopgroepen. De inmiddels befaamde ‘Rellie’ sluit de bonte stoet op haar geheel eigen stijl en wijze.

De organisatie van de Optocht ligt in handen van de Optochtcommissie. Na de Optocht wordt geevalueerd binnen de Optochtcommisie en ook met de deelnemers. Uit deze evaluaties komen zaken naar boven, die voor de komende editie aangepast of verbeterd kunnen worden. Nieuwe ideeën worden aangedragen en uitgewerkt en uiteraard wordt het nieuwe thema bepaald.

In februari is er de aanmeldingsbijeenkomst met de potentiële deelnemers aan de komende Optocht.
Begin april worden de Schoolfeestgebouwen weer opengesteld voor de Optochtdeelnemers en kan men aan de slag. De bouwvoorschriften worden gedurende de bouwperiode door de bouwers goed in de gaten gehouden, er vindt regelmatig onderling overleg plaats en waar nodig staat men elkaar bij met raad en daad. De begrippen saamhorigheid en gezelligheid kenmerken de uitstekende sfeer in de Schoolfeestloodsen. Eind mei krijgen de deelnemers de laatste instructies en wordt de startvolgorde bekend gemaakt. Op de maandag voor de Optocht vinden de technische keuringen van de wagens plaats. Veiligheid staat immers altijd voorop! Op de zaterdag voorafgaand aan het Schoolfeest wordt het eerste vaatje bier aangeboden door het Schoolfeestbestuur aan de Optochtdeelnemers.

En dan is de dag van de optocht daar. Al vroeg is het die zondagochtend druk in de loodsen. De laatste puntjes op de i, omkleden, schminken, geluidsapparatuur wordt getest en in de juiste volgorde, onder aansturing van de Optochtcommissie zoeken de wagens hun weg naar de startopstelling in de Irisstraat. De gehele Optochtcommissie komt vervolgens bij elkaar in de Oudheidkamer, alwaar met de jury de laatste zaken worden doorgenomen.

voorzitter

Eltjo Lansink

Eltjo
Lansink

secretaris

Ard van de Maat

Ard
van de Maat

leden

Mark van het Bolscher

Mark
van het Bolscher

Bernadette Brunnekreef

Bernadette
Brunnekreef

Arjan Haijkers

Arjan
Haijkers

Oene Loonstra

Oene
Loonstra

Bert Nijeboer

Bert
Nijeboer

Emiel Reef

Emiel
Reef

Robbie Schwirtz

Robbie
Schwirtz

Véronique Vos

Véronique
Vos

Gert Jan Wiemerink

Gert Jan
Wiemerink