menu

Nog 69 dagen!

9uren15minuten17seconden

Nieuws

Informatie

Seniorentocht

donderdag
16 mei 2024

Seniorentocht
vanaf 09:00u

Bekijk de
hele agenda
Niet roken - niet drinken

niet roken - niet drinken

In de Tente wordt niet gerookt

Lees alle huisregels
Meld je aan als vrijwilliger

Meld je
ook aan
als
vrijwilliger!

Lees meer
Het thema voor de Allegorische Optocht 2015 is geworden...

Het thema voor de Allegorische Optocht 2015 is geworden...

9 oktober 2014

Op 9 oktober 2014 was de eerste bijeenkomst met de deelnemers van de Allegorische Optocht van 2014. Naast de grote opkomst van optochtdeelnemers en het bestuur van de Rellie, was ook de jury aanwezig. De jury gaf een terugblik over hun bevindingen van de Optocht van zondag 29 juni 2014. Een algemene reactie van de jury was;” En weer hebben jullie voor jezelf de lat voor volgend jaar hoger gelegd. De onderlinge verschillen worden steeds kleiner”.

In een emotioneel betoog hield Optochtcommissielid Fons Reuver de Allegorische Optocht kritisch tegen het licht. Hij vergeleek de gang van zaken van de huidige Optocht met die in het verleden, en constateerde dat er tegenwoordig veel mis is met de gaten in de Optocht, slechte communicatie tussen de Optochtdeelnemers en de Optochtcommissie,de TV uitzendingen van Hofstreek TV. Hij sloot het betoog positief af met de belangrijkheid van de Optocht voor het Schoolfeest en sprak de hoop uit dat dat nog jaren mag duren.

Na de presentatie van de Jury werd het thema voor de Optocht van 28 juni 2015 . Het thema werd op humoristische wijze door Fons Reuver en Oene Loonstra bekend gemaakt. Op een gegeven moment werd het nummer "Leef je uit" van Andre Hazes gedraaid, daarmee werd het thema duidelijk.

Er waren ongeveer 30 thema’s binnengekomen bij de Optochtcommissie. Fons en Oene probeerden te achterhalen wie welk thema ingebracht zou hebben, met een knipoog naar de Optochtdeelnemers. Het thema waar voor gekozen is bleek niet van de deelnemers, maar kwam uit de Optochtcommissie.

HET THEMA VOOR DE OPTOCHT VAN 28 JUNI 2015 IS ... : "LEEF JE UIT..."