menu

Nog 69 dagen!

8uren6minuten1seconden

Nieuws

Informatie

Seniorentocht

donderdag
16 mei 2024

Seniorentocht
vanaf 09:00u

Bekijk de
hele agenda
Niet roken - niet drinken

niet roken - niet drinken

In de Tente wordt niet gerookt

Lees alle huisregels
Meld je aan als vrijwilliger

Meld je
ook aan
als
vrijwilliger!

Lees meer
Schoolfeest plaatst twee IE-spotten-borden

Schoolfeest plaatst twee IE-spotten-borden

20 mei 2023

Zaterdagmiddag 20 mei zijn in Goor twee borden onthuld voor het zogenaamde IE-spotten. De afkorting IE staat voor Immaterieel Erfgoed. Deze borden houden verband met het feit dat het Goorse School- en Volksfeest eind 2021 is ingeschreven in de Inventaris Immaterieel Erfgoed Nederland. Na een korte toespraak van voorzitter Erwin Zwierink, waarin het belang van het immaterieel erfgoed nog eens werd benadrukt, werden de borden onthuld door de leden van de erfgoedcommissie Selma Hoek en Henk Dollekamp. De onthulling zou aanvankelijk in 2022 plaats vinden, maar kon toen door omstandigheden helaas niet doorgaan.

Eén van de twee rode borden is geplaatst op de Schoolfeestweide aan de Herman Heijermansstraat. De andere staat bij het Goors Historisch Museum aan de Stationslaan. Beide borden zijn voorzien van een QR-code. Door het scannen van de code kun je twee filmpjes met nadere informatie over het Goorse School- en Volksfeest bekijken.

Ook werd een flyer overhandigd aan het bestuur van het Goors Historisch Museum. Deze flyer geeft een korte introductie van het erfgoed dat het Schoolfeest nu is en is bedoeld voor toeristen, die deze flyer tijdens de openingsuren bij het Historisch Museum kunnen verkrijgen. De flyer maakt ook onderdeel uit van het introductiepakket dat alle nieuwe inwoners van de Hof van Twente krijgen.