menu

Nog 1 dagen!

9uren31minuten36seconden

Nieuws

Informatie

Seniorenmiddag

woensdag
26 juni 2024

Seniorenmiddag
vanaf 14:30u

Bekijk de
hele agenda
Niet roken - niet drinken

niet roken - niet drinken

In de Tente wordt niet gerookt

Lees alle huisregels
Meld je aan als vrijwilliger

Meld je
ook aan
als
vrijwilliger!

Lees meer
Schoolfeest Immaterieel Erfgoed

Schoolfeest Immaterieel Erfgoed

18 november 2021

Het Goors School- en Volksfeest wordt bijgeschreven in de Inventaris Immaterieel Erfgoed Nederland.

Het Schoolfeestbestuur is erg blij met de inschrijving van het Schoolfeest als Immaterieel Cultureel Erfgoed, dat bijna 150 jaar geleden ontstond als een feest voor schoolkinderen en in de loop der jaren uitgroeide tot een feest dat gedragen wordt door de gehele Goorse bevolking.

En juist die betrokkenheid van de Goorse gemeenschap heeft er toe bijgedragen dat het Schoolfeest kon uitgroeien tot het erfgoed dat het is geworden. Deze bijschrijving kan worden gezien als een waardering voor alle vrijwilligers die zich steeds weer geheel belangeloos inzetten voor het Schoolfeest.

De bijschrijving in het Inventaris schept ook verplichtingen voor de toekomst om het Schoolfeest als immaterieel erfgoed te borgen en te kunnen doorgeven aan volgende generaties. Hiervoor heeft het Schoolfeestbestuur onder andere een speciale Erfgoedcommissie in het leven geroepen, die hiervoor een speciaal borgingsplan heeft opgesteld om het Schoolfeest als erfgoed voor de toekomst te borgen volgens de Richtlijnen van het UNESCO Verdrag inzake Bescherming van het Immaterieel Cultureel Erfgoed.

Kijk ook op www.immaterieelerfgoed.nl/nl/Goors-school-en-volksfeest