menu

Nog 336 dagen!

19uren14minuten23seconden

Nieuws

Informatie

Niet roken - niet drinken

niet roken - niet drinken

In de Tente wordt niet gerookt

Lees alle huisregels
Meld je aan als vrijwilliger

Meld je
ook aan
als
vrijwilliger!

Lees meer
Geen alcohol onder 18 jaar

Geen alcohol onder 18 jaar

25 juni 2015

Geen alcohol onder de 18. Op zich is dit geen nieuws. Sinds 1 januari 2014 geldt de regel dat er geen alcoholhoudende drank mag worden verkocht aan en genuttigd door personen jonger dan 18 jaar. Dat geldt niet alleen in de Schoolfeesttent, maar ook in andere horeca-gelegenheden en winkels. De controle hierop is tegenwoordig in handen van de gemeente en die zal indien nodig handhavend optreden.

Vorig jaar zijn de bekende gele Schoolfeestschorten, die de vrijwilligers tijdens hun werkzaamheden dragen, vernieuwd en voorzien van het NIX18-logo. Op deze manier maakt de Schoolfeestorganisatie nog eens extra duidelijk dat er in de Tent geen alcohol wordt verstrekt aan jongeren onder 18 jaar.

Voor jongeren tussen 18 jaar en 23 jaar, die zich gelegitimeerd hebben, zijn er polsbandjes beschikbaar. Jongeren onder 18 jaar krijgen geen polsbandje en zonder polsbandje zal geen alcoholhoudende drank worden verkocht aan jongeren. Wanneer getwijfeld wordt aan de leeftijd zullen de vrijwilligers achter het schap vragen om een polsbandje te laten zien. Wanneer iemand dan geen polsbandje kan tonen, wordt er geen alcoholhoudende drank verkocht. Jongeren van 18 jaar of ouder kunnen bij de penningtent op vertoon van een geldig legitimatiebewijs gratis een polsbandje krijgen.

Wij zijn ons ervan bewust dat dit in voorkomende gevallen wat vervelend kan over komen, maar de wettelijke voorschriften dwingen ons hiertoe. Wij vragen om ieders medewerking en begrip.