menu

Nog 1 dagen!

10uren44minuten25seconden

Nieuws

Informatie

Seniorenmiddag

woensdag
26 juni 2024

Seniorenmiddag
vanaf 14:30u

Bekijk de
hele agenda
Niet roken - niet drinken

niet roken - niet drinken

In de Tente wordt niet gerookt

Lees alle huisregels
Meld je aan als vrijwilliger

Meld je
ook aan
als
vrijwilliger!

Lees meer
150 jaar School- en Volksfeest

150 jaar School- en Volksfeest

1 november 2021

Hoewel we nog ruim 3,5 jaar geduld moeten hebben, is afgelopen week de stuurgroep voor 150 jaar School- en Volksfeest voor het eerst samen gekomen. Het doel? Wat gaan de activiteiten worden in 2025 bij het 150 jarig jubileum van ons Goors School- en Volksfeest. In de stuurgroep zit een combinatie van bestuursleden, commissieleden en betrokken Gorenaren.

In 1975, bij 100 jaar Schoolfeest maakte Goor er een meer dan bijzonder feest van met als thema “Het zit nergens zo snor als in Goor”. Gedurende anderhalve week waren er tal van activiteiten die duizenden mensen op de been brachten. Vrijwel heel Goor hulde zich in historische kledij en bijna alle Goorse mannen lieten een snor staan, waardoor de Reggestad een landelijke attractie werd. Het ‘snorren-en-strikkenfestijn’ zit bij veel Gorenaren nog vers in het geheugen.

In het jaar 2000, bij 125 jaar Schoolfeest werd het thema “Goor feest hoffelijk door” gelanceerd. Een knipoog naar de gemeentelijke herindeling waarbij de gemeente Goor opging in Hof van Twente. Goor was in vele opzichten een week lang hoffelijk: straten waren versierd met wapenschilden en soms zelfs omgetoverd tot ware kastelen. Gorenaren werden hoffelijke personages variërend tot jonkheren, jonkvrouwen, graven, gravinnen en edelen. Hoogtepunt van dit jubileum was de Nachtoptocht, de extra optocht naast de “gewone” jaarlijkse Allegorische Optocht en de kinderoptocht.

En dan nu.. de focus op 2025! Wat gaat het thema worden? Waar gaan we mee bezig? Wat zijn de wensen? Afgelopen maandag werd voorzichtig een eerste aanzet gegeven voor het neerzetten van een jubileum waar nog lang over gesproken gaat worden. Maar minstens zo belangrijk: de werkgroep vraagt de Schoolfeestvierders om ideeën. Heb je een goed thema? Heb je een idee?? Wellicht een tip wat niet mag ontbreken? Deze kunnen ingeleverd worden via het e-mailadres 150jaar@schoolfeest.com en zullen worden meegenomen in het eerst volgende overleg.